عنوان: عاشورا
مؤلف: استاد علی صفایی حائری
موضوع: عاشورا
صفحات: ۸۴
قیمت: ۳۵۰۰ تومان
تلفن مرکز فروش: ۷۱۱۲۲۱۲-۰۵۱۱
بررسی تحلیلهای مختلف در زمینه قیام امام حسین(علیه السلام)
در این کتاب با توجه به این نکته که زندگی صحنه پیکارها و میدان مبارزههاست، به اشکال مختلف، انگیزهها، هدفها، نیازها و سدها و مانعهای جهاد و مبارزه میپردازد. و در نهایت با بررسی تحلیلهای مختلف در رابطه با قیام و حرکت امام حسین(علیه السلام)، نویسنده خود به تحلیلی از قیام اباعبدالله(علیه السلام) میپردازد.
این کتاب در دو فصل شامل: «زندگی، صحنه پیکارهاست» و «پیکار حسین(علیه السلام)» تدوین یافتهاست.
«شکلها» عنوان مبحثی است که در فصل اول ارائه شده است. در قسمتی از این مبحث میخوانیم: آنجا که دشمن زیرک است و حتی در لباس دوست فرو میرود و چهرههای گوناگونی از خود نشان میدهد و هر لحظه به شکلی درمیآید، ناچار درگیری با او هم شکل عوض میکند.
این درگیری، گاهی در تمام جبههها و در مقابل تمام سنگرها است، اما ریشهای ندارد و بر پایه مهمی استوار نیست. نیازهایش را تأمین نکرده و در نتیجه مجبور است امتیاز بدهد… آنها که نیازها را تأمین نکردهاند، برفرض اگر گُل بکارند، در باغ بیگانه کاشتهاند و اگر خرمنهایی به دست بیاورند، به انبار بیگانه سرازیر کردهاند.
«انگیزهها» عنوان دیگر فصل اول میباشد که به مواردی چون: «ضرورتها»، «آوازهگری و شعارها»، «خودخواهی»، «قدرتطلبی» و «زیادهخواهیها» پرداخته و مصادیق آنها را بازگو میکند.
در بخش «مانعها»، موانعی چون: «عشق به زندگی، عشق به دنیا و جلوهها، ضعفها، ترسها، گرفتاری و مشکلات، منفعتطلبیها و حیرتها» ارائه شده است و نویسنده چنین مواردی را درهمشکننده روحیههای بزرگ و آماده میداند.
«پیکار حسین(علیه السلام)» عنوان فصل دوم کتاب میباشد و به مباحثی نظیر: «تصویر»، «ضرورت درگیری»، «شهادت و شفاعت»، «امر به معروف، مبارزه با ستم»، «تشکیل حکومت»، «ابعاد حادثه عاشورا»، «هدف و انتخاب» و «ای پاکتر از آب (شعر)» میپردازد.
در قسمتی از مبحث «شهادت و شفاعت» میخوانیم: شهادت انتخاب است، نه هدف و شفاعت نتیجه است، نه مقصد.
انتخاب با هدف تفاوت دارد. گاهی انسان، کاری را انتخاب میکند و هدفش چیز دیگری است.
من هنگامی که چراغ را روشن میکنم تا راه را بیابم، ناچار در کنار روشنایی، حرارت هم به دست میآید؛ درحالی که هدف، یافتن راه است، نه گرمای چراغ.
پیمودن راه دور، همراه با رنج فراوان است. راهنمای راستین کسی است که به منظور تحمّل رنج راه، لذّت موسمی را به سالک بچشاند، تا از خستگی راه گذشته بکاهد و نشاط طی راه آینده نیز فراهم گردد، تا رفته رفته به راهی طریق بفهماند که نشاطِ ثابت پایان راه است و این لذّتهای مقطعی، نه تنها هدف نهایی نیستند، بلکه سرگرمی به آنها خار راه خواهدبود، زیرا وسیله را هدف قرار دادن، از هدف محروم ماندن است: «إنّما الدُنیا منتهی بصرِ الأعمی... فالبصیرُ منها شاخصٌ و الأعمی إلیها شاخصٌ و البصیر منها متزودٌ و الأعمی لها متزودٌ».
[1] ـ نهج البلاغه، خطبه 133.
دل آدمی بزرگتر از این زندگی است. و این راز تنهایی اوست. او چیزی بیشتر از تنوع و عصیان را می خواهد. او محتاج تحرک است و حرکت ، با محدودیت سازگار نیست ،که محدودیت ها عامل تنهایی و محرومیت ماست.
….من بیشتر از این محدوده هفتاد سال هستم. استعدادهای اضافی من دلیل ادامه من هستند، همانطوری که استعدادها و اندام های اضافی جنین دلیل ادامه آن هستند.
با این درک تقدیر، من نه به زندگی تکراری می توانم دلخوش باشم و نه می توانم خودم را هفتادساله به حساب بیاورم؛ که من بیش از هفتاد سال و بیشتر از این خوردن ها و خوابیدن ها نیرو دارم.
برای این مرحله از زندگی و برای خوردن و خوش بودن، فکر و عقل و وجدان و خودآگاهی و آزادی و این همه نیرو و امکان زیادی و بی فایده و حتی مزاحم است . این فکر من همیشه سوال ها دارد و عقل من مدام محاسبه دارد که چرا ایستاده ای و در خاک مانده ای….
هنگامی که در کنار موج های بی آرام دریا مبهوت می شوم،گویا موج ها به من هجوم می آورند که چرا تو مانده ای؟ ما با این همه شور برای تو بی آرامیم و تو این گونه راکد و ماندگار….؟؟!!
انسان از بی نهایت سرمایه برخوردار است ، پس بی نهایت ادامه خواهد داشت و برای این بی نهایت راه باید استعدادهایش را بارور کند.
در طول یک سال اخیر، رهبر انقلاب دربارهی فرایند مذاکرات هستهای کشورمان با کشورهای غربی و رفتار و عملکرد آنان سخنان مختلفی بیان کردهاند. موضعگیری صریح و قاطع علیه رژیم صهیونیستی در آستانهی مذاکرات ژنو یا میزان نیاز عملی ایران به ۱۹۰ هزار سو از مهمترین موضوعاتی بود که از سوی ایشان بیان شد و به عقیدهی کارشناسان و تحلیلگران بر روند مذاکرات تأثیرگذار بود. در گفتوگو با دکتر سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکرهکنندهی هستهای ایران با کشورهای ۱+۵ به بررسی نقش رهبر انقلاب در مذاکرات هستهای پرداختیم. دکتر عراقچی در این گفتوگو همچنین دربارهی نحوهی تعامل تیم مذاکرهکننده با رهبر انقلاب و چگونگی تعیین خطوط قرمز هستهای نیز توضیحاتی داد.
جنابعالی کسی هستید که هم در تیم مذاکرهکننده در دولت کنونی و هم در تیمهای سابق و اسبق حضور داشتهاید. بنابراین شاید بهتر از دیگران میتوانید به این سؤال پاسخ دهید که آیا مشی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در طول این سالها و در جریان مذاکرات تغییراتی داشته یا اینکه همواره از اصول ثابتی برخوردار بوده است؟
من معتقدم که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره از اصول مشخصی پیروی کرده است؛ اصولی که رهبر انقلاب اسلامی با توجه به مبانی انقلابی و اسلامی، آن را ترسیم کردهاند و دولتها نیز با توجه به ظرفیتهایی که داشتهاند در جهت تحقق آن تلاش کرده و میکنند. البته ممکن است دولتها در تاکتیکها و یا ادبیات با یکدیگر تفاوتهایی داشته باشند، یا اینکه در برخی مقاطع خلاقیتهای دیپلماتیک بیشتر یا کمتر باشد، اما اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که به هر حال مبتنی بر «مقابله با نظام سلطه» و در راستای «منافع ملی کشور» و «اصول انقلاب اسلامی» است همواره از یک چهارچوب ثابت و ساختار مشخص برخوردار بوده است.
در زمینهی موضوع پروندهی هستهای کشورمان نیز من معتقدم که واقعاً باید به مذاکرات هستهای فراتر از دولتها نگاه کرد؛ این پرونده موضوعی است متعلق به «جمهوری اسلامی ایران»؛ یک پروژهی بسیار مهم و حساس است که هرچند فراز و نشیبهایی داشته اما باز هم به اعتقاد من در یک مسیر ثابتی حرکت کرده است؛ مسیری که در راستای احقاق حقوق مردم ایران در موضوع هستهای بوده و البته با درایت و رهبری حضرت آقا پیش رفته است.
من دائماً بر این موضوع تأکید دارم که دولتها مجری هستند و این جمهوری اسلامی ایران است که در نهایت تصمیم میگیرد و مسیر پروندهی هستهای را انتخاب میکند. در مقاطعی ممکن است اتفاقاتی در روند اجرایی این پرونده رخ داده باشد که در ظاهر خوشایند نبوده است، اما در یک نگاه کلان میتوان از آن اتفاقات در اتخاذ تصمیم درستتر استفاده کرد. بهعنوان مثال در مقطعی، ایران تعلیق هستهای از سوی غرب را پذیرفت. تعلیق، «تجربهای ناموفق» اما «لازم» بود. این تجربه موجب شد تا به مردم و خودمان ثابت شود که حقوق جمهوری اسلامی ایران، صرفاً از طریق مذاکره و همراهی با کشورهای غربی محقق نمیگردد و ما پیش از هر مذاکرهای ابتدا میبایست خود را در عرصهی میدانی تثبیت نماییم. لذا تعلیقها پس از حدود دو سال و نیم شکسته شد و برنامهی هستهای ما دوباره فعال شد و در همهی عرصهها شروع به فعالیت مجدد کردیم. تولید و ساخت دستگاهها و تجهیزات هستهای، ساخت تأسیسات هستهای، افزایش تعداد سانتریفیوژها، و از همه مهمتر تربیت نیروی انسانی در حوزهی فناوری هستهای، همه و همه از نتایج آن تجربه بود.
«پایگاه پژوهشی تحلیلی راهبردی» به مناسبت فرارسیدن ماه محرم سیر مطالعاتی با استفاده از نظر دکتر سنگری را منتشر نموده است تا عاشوراپژوهان بتوانند با تعمق درباره این اتفاق تاریخی مطالعهای داشته باشند.
امشب میزبان شهدای گمنام بودیم
شب اول محرم
اینم تحفه اقا برای اغز محرممون
التماس نور
به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از سمنان، در پی لغو ناگهانی اولین کنگره شهدای دانشجویی دامغان که قرار بود فردا در دانشگاه آزاد این شهرستان برگزار شود، بسیج دانشجویی این دانشگاه ضمن انتشار بیانیهای خواستار دلایل لغو این مراسم ازسوی ریاست این دانشگاه شد.
در این بیانیه آمده است: بر کسی پوشیده نیست که آسایش کنونی این کشور را مدیون ایستادگی و مقاومت شهدای عزیزمان هستیم.
پاسداری آنان از مرزهای جغرافیایی باعث شده است که همه مردم طعم امنیت و آرامش را درک کنند!
اکنون که با پیگیریهای شبانهروزی دانشجویان دانتشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان موجبات قدردانی کوچکی از زحمات شهدای دانشجوی شهرستان دامغان فراهم شده است، برایمان سوال است که چرا ریاست دانشگاه با برگزاری برنامه، آن هم یک روز قبل از تاریخ مقرر مخالفت میکند!؟
ما دانشجویان دانشگاه خواستار توضیح واضح راجع به این موضوع از سوی ریاست هستیم و تا پاسخی عاقلانه از مسئولان دانشگاه دریافت نکنیم به تحصن خود ادامه خواهیم داد.
دانشجویان ارزشی و بسیجی تجمع کننده در مقابل درب دانشگاه پس از نا امیدی از پاسخگویی ریاست دانشگاه در خصوص مخالفت با برگزاری اجلاسیه شهدای دانشجویی شهرستان دامغان به صورت خودجوش تصمیم به برگزاری این اجلاسیه در همان زمان از پیش تعیین شده و در مقابل درب دانشگاه گرفتند.
گزارش ها حاکی از آن است که سایر دانشجویان ارزشی دانشگاه های استان نیز پس از شنیدن این موضوع و ناراحتی از نحوه برخورد غلط ریاست این دانشگاه در قالب گروههای خودجوش فردا برای اعتراض و شرکت در این اجلاسیه عازم دانشگاه آزاد دانغان خواهند شد.
لذا بدینوسیله ما نیز از تمامی امت حزب الله استان دعوت می نماییم تا فردا راس ساعت 9 صبح جهت شرکت در این اجلاسیه در مقابل درب دانشگاه آزاد اسلامی دامغان حضور به هم رسانند.