بیان بعضی از اذکار سیر وسلوک
دوشنبه, ۶ مرداد ۱۳۹۳، ۰۱:۰۰ ب.ظ
بالجملة ما برای زنده نمودن دل ، ذکر1خدا و خصوص اسم مبارک یا حی یا قیوم با حضور قلب مناسب است ... و از بعض اهل ذکر و معرفت 2منقول است که در هر شب و روزی ، یک مرتبه در سجده رفتن و بسیار گفتن لااله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین3برای ترقیات روحی خوب است و از بعضی سالکان4 آخرت نقل فرموده که چون ازحضرت استاد خود فایده این عمل را شنید، در هر شبی و روزی یک مرتبه سجده می رفت و هزار مرتبه این ذکر شریف را می گفت و از بعضی دیگر نقل فرموده که سه هزار مرتبه می گفت 5و از حضرت زین العابدین و سید الساجدین علی بن الحسین علیهماالسلام منقول است که سنگ خشن زبری را ملاحظه فرمود، سر مبارک را بر آن نهاد و سجده نمود و گریه کرد و هزار مرتبه گفت : 6 لااله الاالله حقا حقا، لااله الاالله تعبدا و رقا، لااله الاالله ایمانا و تصدیقا7.
منبع :
شرح حدیث جنود نوشته حضرت امام خمینی (ره)
پی نوشت:
1- ذکر: مقصود از ذکر در اینجا ذکر زبانی است که پایین ترین درجات آن می باشد. اما مرحله بالای ذکر، ذکر قلبی است و آن توجه به حق تعالی و غفلت از ماسوای اوست (شرح گلشن راز و شرح منازل )
2- اهل معرفت و اهل ذکر: به موعظه بعدی مراجعه می شود.
3 -خدا و معبودی جز تو نیست ، تو منزه هستی ، همانا من از ستمگران می باشم (انبیاء / 87)
4- سالکان راه آخرت : (اصحاب قلوب یا اهل الله ) کنایه از مردان خدا واهل معرفت و سالکان الی الله است و اصطلاح ارباب کشف نیز به کسانی گویند که حقایق این باطن این عالم را بر اساس مراتبی که دارند برایشان تجلی کرد و به چشم دل آن را مشاهده کرده اند (فرهنگ اصطلاحات عرفانی ، سجادی )
5- المراقبات ، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی ، (ره ) ص 123
6- وسائل الشعه ، ج 6، ص 382
7-شرح حدیث جنود، ص 125.
۹۳/۰۵/۰۶
ضمن تبریک عید فطر خدمت همه ی بزرگواران
مطلب بسیار زیبایی بود
بنده با مطلبی در مورد سخن چینی به روزم
خیلی جالبه
حتما سر بزنید
ممنون
التماس دعا